ua en ru

Засідання більшості на вул. Банковій - форма тиску на опозицію, - "Удар"

Засідання більшості на вул. Банковій - форма тиску на опозицію. Про це на брифінгу заявив заступник голови фракції "Удар" Віталій Ковальчук, передає прес-служба партії.

"Є встановлені законом підстави розпуску парламенту. На сьогодні немає жодної. Тому, те що Партія регіонів і комуністи пішли з Верховної Ради і проводять якесь альтернативне засідання - це не більше, ніж форма тиску на опозицію. Якщо вони хочуть працювати - хай заходять до сесійної зали, хай погоджуються на розгляд тих важливих питань, через які ми заблокували трибуну, і будемо працювати", - заявив Ковальчук.

Він підкреслив, що "Удар" наполягає на необхідності скасування закону про референдум і прийнятті нового закону, не тільки про всеукраїнський, а й про місцеві референдуми.

Ковальчук зауважив, що будь-які рішення на зборах провладних депутатів на чолі з головою ВР Рибаком, вважатимуться нелегітимними.

"Будь-які рішення, які вони сьогодні будуть пропонувати чи ухвалювати - безумовно поза межами правового поля, як і багато інших дій, які ПР здійснює сьогодні в Україні. ПР і комуністи шукають місце, де вони може хоча б почнуть працювати. Хоча чітко визначено регламентом місце роботи парламенту - це сесійна зала", - відзначив політик.

Читайте также: Більшість перенесла засідання парламенту на Банкову