ua en ru

Захід втомився від українського питання, - Медведчук

Захід все виразніше демонструє втому від українського питання: кредитори не мають наміру виділяти Україні кошти до тих пір, поки не побачать реформ. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

"Брюссель більше не вірить на слово українській владі - Київ не виконав жодного з раніше взятих на себе зобов'язань", - зазначив він.

За словами політика, складається враження, що чинна українська влада вважала: міжнародні організації будуть надавати Україні кредити лише за прихильність євроінтеграційному курсу. "Однак МВФ не тільки не розширив фіндопомогу, але навіть не виділив Києву довгоочікуваний третій транш. Світовий банк і ЄБРР прямо заявили, що готові продовжувати фінансування Києва і навіть збільшити підтримку, але тільки за умови виконання плану реформ", - підкреслив Медведчук.

"Для нас також важливо бачити, що влада проводить реформи, ефективно борються з корупцією, покращують інвестиційний клімат", - цитує політик слова голови представництва СБ в Білорусі, Україні та Молдові Чімяо Фана.

Медведчук зазначає, що Захід не має наміру вкладати в Україну гроші безоплатно, допомога Європи буде полягати саме в інвестиціях в Україну.