ua en ru

Заступник держсекретаря США Блінкен відвідає Україну цього тижня

Заступник держсекретаря США Блінкен відвідає Україну цього тижня

Заступник державного секретаря Ентоні Блінкен відвідає Україну цього тижня. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"У рамках робочої поїздки країнами Європи Україну відвідає заступник державного секретаря США Ентоні Блінкен. Заплановані його зустрічі з керівництвом держави, представниками уряду, а також переговори з міністром закордонних справ. В ході своєї поїздки, 2 березня, Тоні Блінкен відвідав Францію, сьогодні він перебуває в Женеві, де він виступить на засіданні", - сказав Пребийніс.

За словами речника МЗС, ситуація на Донбасі буде однією з головних тем переговорів американського держслужбовця протягом всього його турне по Європі.

Також на цьому тижні в Києві перебуватиме регіональний представник офісу співробітництва та експортного контролю Державного департаменту США Девід Фроммен.

"В ході візиту будуть обговорені питання розширення співробітництва між Україною та США в митній сфері. Плануються відповідні зустрічі в Державній фіскальній службі України", - додав Перебийніс.

Нагадаємо, що завтра прем'єр-міністр Італії відвідає Україну.