ua en ru

Закон про "особливі райони" Донбасу не передбачає фінансування територій ДНР і ЛНР, - радник Президент

Закон про особливий статус окремих районів Донбасу не передбачає фінансування за кошти державного бюджету територій, які контролюються бойовиками "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР).

Закон про особливий статус окремих районів Донбасу не передбачає фінансування за кошти державного бюджету територій, які контролюються бойовиками "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це у своєму Facebook заявив радник Президента України Юрій Луценко.

"Правильне назву дуже важливого закону - "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Ні в назві, ні в змісті закону немає фрази про "особливий статус" цих районів, а тим більше Донбасу в цілому. Закон стосується не лише Донбасу, а тільки тих районів, які на даний момент контролюються бойовиками. Цей закон не передбачає утримання тих територій за рахунок держбюджету. Нарешті-то ми побачимо, чи здатний Донецьк і Луганськ прогодувати себе", - написав Луценко.

Він зазначив, що закон про амністію не буде поширюватися на вбивць, терористів, ґвалтівників і викрадачів людей.

"Амністія торкнеться тільки тих, хто випустить всіх заручників, здасть зброю і військову техніку, звільнить приміщення органів державної влади та місцевого самоврядування, державних і приватних підприємств і установ", - заявив Луценко.

Нагадаємо, сьогодні народні депутати підтримали законопроект № 5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".