ua en ru

Закон про розпуск фракції КПУ дискредитує українську владу перед Європою, - Симоненко

Політичні сили, які голосували за закон про розпуск фракції КПУ, не враховують волю 3 мільйонів громадян, які проголосували на виборах і підтримали комуністів. Про це заявив лідер фракції КПУ Петро Симоненко, коментуючи ухвалення у вівторок, 22 липня, Радою законопроекту № 4307а "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу та припинення діяльності депутатських фракцій (депутатських груп)".

"Я хотів би звернути увагу на те, що в Україні антикомуністична істерія перейшла у фазу мракобісся. По-перше, в парламенті ті політичні сили, які голосували за цей закон не враховують волю понад 13% виборців, які проголосували на виборах і підтримали комуністів. Закон України, а також регламент Ради дає підстави мати фракцію, незалежно від того, скільки в ній буде людей", - заявив Симоненко.

Симоненко також заявив, що фракція КПУ ніколи не підтримувала війну і тому не може голосувати за закон про часткову мобілізацію.

"Ми сьогодні послідовно і відверто заявили, коли було поставлене на голосування питання про часткову мобілізацію, що ми, як партія, яка виступає за мирне вирішення конфлікту на сході - проти війни. Ми вимагаємо зупинити кровопролиття. А мобілізація - це продовження війни. І в даній ситуації це ставлять нам у провину і намагаються заборонити нашу фракцію", - підкреслив лідер фракції КПУ.

Лідер фракції комуністів також звернув увагу на те, що, приймаючи закон про розпуск фракції КПУ, парламент України дискредитує себе перед Європою.

"Ще раз хочу підкреслити: йде неприкрита розправа над комуністами, це зайвий раз свідчить про те, що в Україні встановлюється диктатура націонал-фашистського режиму, ця диктатура ганьбить Україну в зв'язку з тим, що, заявляючи про європейські цінності, приймається рішення проти того, що в Європі проповідується і сповідається. Ніколи в Європі не забороняють, а тим більше - не розпускають опозиційні партії", - резюмував Симоненко.