ua en ru

Закон про прокуратуру передано на підпис Порошенко

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав і направив Президенту України Петру Порошенку закони України "Про прокуратуру" та "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення".

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав і направив Президенту України Петру Порошенку закони України "Про прокуратуру" та "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення". Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

Зазначені закони Верховна Рада України прийняла 14 жовтня відповідно 316 і 232 голосами народних депутатів.

За даними генерального прокурора України Віталія Яреми, новий закон "Про прокуратуру" набуде чинності 14 березня 2015 р.

Він повідомив, що набуття чинності закону з березня 2015 р. обумовлено необхідністю створення нових структур, зокрема кваліфікаційної комісії прокуратури.

За словами Яреми, в кваліфікаційну комісію прокуратури увійдуть 11 представників різних органів, у тому числі адвокати, представники уповноваженого Верховної Ради України з прав людини і т.д.

Також, за його словами, у зазначеному законі передбачено позбавлення прокуратури функції загального нагляду, передача слідчих функцій Національного бюро розслідувань, надання гарантій незалежності прокурорів, створення незалежних від керівництва прокуратури органів прокурорського самоврядування та ін.

Також Порошенко переданий на підпис закон України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення" спрямований на забезпечення реалізації положень нових міжнародних стандартів у сфері протидії відмиванню грошей та боротьби з фінансуванням тероризму.