ua en ru

Зацікавлені особи планують повернути корупцію в роботу митниці, - Макаренко

Певні особи, які до зміни влади в 2014 р. системно наживалися на роботі митної служби, планують побудувати митницю під себе і повернути стару систему. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив тимчасово відсторонений голова Державної митної служби Анатолій Макаренко.

"Є певна частина людей, які системно, багато років живились брудними митними грошима, заробленими митницею. Вони не вміють будувати чесний бізнес. Частина пішла в політику і непогано там себе почуває. Так само чудово, як і 3-4 роки тому. Зараз цей зв'язок розірваний і велика спокуса його відновити. Побудувати митницю під себе і повернути стару систему", - зазначив він.

Макаренко підкреслив, що стара корупційна система ліквідована, але ще рано говорити про повне оздоровлення митної служби.

За його словами, "є конкретні особи, які мають політичну вагу і фінансові можливості, використовують власні PR-служби проти вашого покірного слуги".

Макаренко також додав, що після того, як розвалилася корупційна система, замість неї утворилася маса маленьких підсистем на містечковому рівні, зазначивши, що зараз в Україні відкрилася корупційна ніша, яку багато поспішають скористатися.

Нагадаємо, 24 лютого прем'єр Яценюк заявив про початок службового розслідування щодо діяльності голови Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса, першого заступника голови ГФС Володимира Хоменка та заступника голови ГФС Анатолія Макаренка.