ua en ru

Заборгованість Кабміну перед Києвом за захищеними статтями становить 153 млн грн, - Кличко

Заборгованість Кабміну перед Києвом за захищеними статтями становить 153 млн грн, - Кличко
Заборгованість Кабінету міністрів України перед Києвом за захищеними статтями становить 153 млн грн.

Заборгованість Кабінету міністрів України перед Києвом за захищеними статтями становить 153 млн грн. Про це під час засідання Київради заявив Київський міський голова Віталій Кличко, передає його прес-служба.

"На сьогодні заборгованість за захищеними статтями становить 153 млн грн. До мене звернувся департамент охорони здоров'я з тим, що по програмі "Здоров'я киян" заборгованість - 46 млн грн і 24 млн грн на гемодіаліз. 416 людей з штучними нирками щодня повинні отримувати необхідні ліки, а заборгованість на сьогодні така, що постачальники цього препарату вже не дають ліки в кредит", - зазначив Кличко.

Він додав, що заборгованість за інсулін складає 18,5 млн грн. Кличко також підкреслив, що критична ситуація склалася в медустановах з виділенням коштів на харчування - 18,7 млн грн, а заборгованість по зарплатах - 5,2 млн грн.

"Я з цими цифрами зараз їду до прем'єра. Сподіваюся, заборгованість, яка є перед киянами, ми зможемо повернути", - підкреслив Кличко.

За пропозицією мера до порядку денного сьогоднішньої сесії Київради внесено проект рішення про звернення Київради до Кабміну щодо невідкладного внесення змін в Бюджетний кодекс щодо зарахування до доходів бюджету міста Києва податку на доходи фізичних осіб.

Нагадаємо, Кабмін має намір перерозподілити 1,3 млрд грн субвенцій, передбачених Донбасу, між іншими регіонами.