ua en ru

Уряд повинен не допустити ескалації силового протистояння, - Азаров

Завдання уряду - не допустити ескалації силового протистояння.

Завдання уряду - не допустити ескалації силового протистояння. Про це написав прем'єр-міністр України Микола Азаров у своєму Facebook.

"Градус" протестів, навіть мирних, потрібно стримати, а агресія взагалі повинна бути виключена. І основне завдання Президента та уряду в нинішній ситуації - не допустити ескалації силового протистояння", - зазначив Азаров.

Він також підкреслив, що поважає право людей на мирні протести та демонстрації, передбачені Конституцією. "Але, погодьтеся, важко віднести те, що відбувається до мирних протестів, коли у правоохоронців жбурляють "коктейлі Молотова", - зазначив прем'єр.

"Відповідальність за те, що відбувається в центрі Києва лежить, насамперед, на тих лідерів опозиційних партій, які останнім часом підбурювали Майдан до дій проти влади і всіляко намагалися дестабілізувати ситуацію в державі. Протягом найближчих днів вони повинні чітко і ясно висловити свою позицію. Якщо вони підтримують цих громив, цих екстремістів, провокаторів, тоді вони повинні сказати: "Так, ми разом". І нести за це відповідальність. Якщо вони не підтримують, то вони повинні разом з владою прибрати цих бандитів і провокаторів з вулиць столиці", - заявив Азаров.

Також прем'єр додав, що не виключає застосування сили для стабілізації ситуації в Києві "у разі дій провокаторів".

У середу, 22 січня, Азаров проведе засідання Кабінету міністрів, після чого вирушить на Всесвітній економічний форум до Давоса. Візит до Швейцарії запланований до 24 січня.

Нагадаємо, сьогодні секретар РНБО Андрій Клюєв заявив про те, що в Україні не буде запроваджено надзвичайний стан.