ua en ru

Завдання №1 для України - увійти в п'ятірку світових виробників продовольства, - Яценюк

Завдання №1 для України - увійти в першу п'ятірку на світовому ринку продовольства.

Завдання №1 для України - увійти в першу п'ятірку на світовому ринку продовольства. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні журналістам під час круглого столу "Основні аспекти урядового пакету комплексних змін у податковій системі" в Черкаській області, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завдання №1 увійти в першу п'ятірку тих, які впливають не на ринок зерна, а на ринок продовольства. І з нами будуть рахуватись", - сказав Яценюк.

За його словами, йдеться не лише про економічну вигоду, а найперше про велику політику: з Україною будуть рахуватися, тільки коли вона буде годувати світ.

Прем'єр наголосив на тому, що в ситуації коли Росія хоче знищити Україну і політично, і економічно, саме реформи можуть допомогти.

"Ви розумієте, що робить Росія. Вона не просто робить військову інтервенцію, вона найперше знищує нас економічно", - додав Яценюк.

За його словами, через військовий конфлікт в Україну не йдуть інвестори, а українські підприємці не можуть залучати дешеві іноземні кредити.