ua en ru

Яценюк запідозрив спікера Держдуми РФ у неадекватності

Яценюк запідозрив спікера Держдуми РФ у неадекватності Джерело фото:Reuters

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запідозрив спікера Держдуми Росії Сергія Наришкіна в неадекватності. Про це прем'єр заявив під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Складається враження про певну неадекватність російських чиновників. Там деякі вже засуджують падіння Берлінської стіни", - зазначив Яценюк.

"Хоча раніше Президент Російської Федерації в ефірі телеканалу ОРТ заявив, що радянські війська окупували Східну Європу, Східну Німеччину", - додав він.

Зазначимо, що сьогодні вранці голова Держдуми Сергій Наришкін доручив комітету з міжнародних справ опрацювати можливість прийняття заяви, в якій засуджується "анексія Німецької демократичної республіки Федеративною республікою Німеччина в 1989 році". З такою ініціативою виступив під час обговорення порядку роботи палати депутат від КПРФ Микола Іванов.

Даючи зазначене доручення, Наришкін заявив, якщо йти за логікою тих, хто називає анексію Криму Росією "анексією", то тоді з такою ж легкістю "авторам цієї логіки можна говорити про те, що ФРН анексувала Східну Німеччину".

Нагадаємо, 16 березня 2014 р. на території АР Крим та міста Севастополя пройшов так званий "референдум" про статус півострова. Президент Росії Володимир Путін підписав договір про приєднання Криму й Севастополя до Росії. Україна та світове співтовариство, включаючи США та Євросоюз вважають це окупацією.