ua en ru

Яценюк вважає найбільшим досягненням свого Кабміну реалізацію УА з ЄС

Яценюк вважає найбільшим досягненням свого Кабміну реалізацію УА з ЄС
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає найбільшим досягненням свого Кабінету міністрів реалізацію угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає найбільшим досягненням свого Кабінету міністрів реалізацію угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Про це Яценюк заявив на засіданні уряду в середу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хотів би об'єктивно сказати про декілька позитивних зрушень, які були зроблені за останні 9 місяців... Держава почала функціонувати, держава почала ставати на ноги. Перше і саме основне - це угода з ЄС. Ми підписали угоду, ратифікували угоду і почали виконувати угоду про політичну асоціацію та економічну інтеграцію з країнами - членами ЄС. В рамках економічного аспекту Україна отримала односторонній доступ до європейських ринків - ми можемо продавати свої товари на територію Євросоюзу. І все є перший позитивний показник - на 12% зріс експорт української продукції до країн ЄС, а це плюс 1,5 млрд долл", - заявив Яценюк.

Другим досягненням прем'єр назвав перехід до чергової фази плану щодо запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

"Ми перейшли до наступної стадії в рамках реалізації політики безвізового режиму - введення біометричних паспортів", - заявив прем'єр.

Він нагадав, що уряд вже виділив 150 млн грн. для встановлення відповідних терміналів

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про складання повноважень Кабміну перед новообраною Верховною Радою.