ua en ru

Яценюк просить парламент проголосувати пакет економічних реформ перед ухваленням держбюджету-2015

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк просить Верховну Раду України проголосувати пакет податкових реформ перед ухваленням державного бюджету на 2015 р.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото) просить Верховну Раду України проголосувати пакет податкових реформ перед ухваленням державного бюджету на 2015 р. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми звертаємось до парламенту завтра проголосувати пакет економічних реформ. В залежності від того, що ВР проголосує, ми невідкладно вносимо бюджет на новій базі... Подача бюджету на чинній базі є неприйнятною" - сказав Яценюк.

Він додав, що через війну падіння економіки сталося майже на 7%.

Нагадаємо, Яценюк виключає подачу до Верховної Ради проекту державного бюджету на 2015 рік без урахування проведення податкової та бюджетної реформи.

Раніше сьогодні лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв заявляв, що Кабмін до кінця 15 вересня внесе до Ради проект держбюджету-2015. При цьому Соболєв спрогнозував перенесення ухвалення держбюджету-2015 на листопад-грудень 2014 р., коли буде сформована нова Верховна Рада.