ua en ru

Яценюк доручив розслідувати проведення закупівель для потреб армії

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив розслідувати проведення закупівель для потреб Збройних сил.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото) доручив розслідувати проведення закупівель для потреб Збройних сил. Про це повідомляє прес-служба секретаріату Кабінету міністрів.

"Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення провести службове розслідування щодо проведення процедур закупівель для потреб армії. На час розслідування відповідні посадові особи відсторонені від виконання повноважень", - йдеться в повідомленні.

Яценюк доручив у найкоротші терміни провести службове розслідування із залученням представників правоохоронних органів і фіскальних служб.

"Буде здійснено повний аналіз усіх процедур. Винні будуть покарані згідно із законодавством України і в найкоротші терміни", - зазначили в Кабміні.

Як повідомлялося, в Антимонопольному комітеті України (АМКУ) заперечують причетність до блокування закупівлі бронежилетів.

20 червня Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження за незаконне призупинення закупівлі бронежилетів АМКУ.

Раніше голова Верховної Ради Олександр Турчинов на пленарному засіданні парламенту закликав ГПУ негайно розпочати розслідування і заарештувати посадових осіб АМКУ за блокування закупівлі бронежилетів.