ua en ru

Яценюк буде наполягати, щоб члени Кабміну відвідали якомога більше областей України в рамках загальнонаціонального круглого столу

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк буде наполягати, щоб члени Кабінету міністрів України відвідали якомога більше областей України в рамках загальнонаціонального круглого столу порозуміння.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк буде наполягати, щоб члени Кабінету міністрів України відвідали якомога більше областей України в рамках загальнонаціонального круглого столу порозуміння. Про це Яценюк заявив під час круглого столу в ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Яценюк закликав модераторів круглого столу - двох Президентів України Леоніда Кучму та Леоніда Кравчука в рамках круглого столу відвідати всі регіони України для участі в діалозі. Він зазначив, що буде наполягати, щоб у цьому процесі брали участь всі члени Кабміну.

"В рамках наших круглих столів, ми просили б відвідати максимум регіонів, і до цього має бути задіяний весь склад уряду", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що уряд бачить основне завдання в тому, щоб забезпечити безпеку людини, "бо люди стали боятися виходити на вулицю, боятися за свої сім'ї".

"Треба щоб, Київ почув Донецьк, а Донецьк почув Львів... Людей також турбує корупція. Для нас боротьба з корупцією і забезпечення робочими місяцями - це те, що не може не об'єднати країну", - заявив Яценюк.

За його словами, механізмом для досягнення цих цілей, уряд бачить зміни до Конституції України та децентралізацію влади.

"(Треба) зробити баланс, щоб люди в регіонах впливали на владу. Крім того, ми повинні провести чесні і прозорі президентські вибори", - зазначив Яценюк.