ua en ru

Ярема прогнозує величезна кількість позовів до суду після набрання чинності закон про люстрацію

Генеральний прокурор України Віталій Ярема прогнозує величезна кількість позовів до суду після набрання чинності закон про люстрацію.

Генеральний прокурор України Віталій Ярема прогнозує величезна кількість позовів до суду після набрання чинності закон про люстрацію. Про це він заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо цей закон вступить в силу, ми породимо величезну кількість звернень до судів, у тому числа звернення до Європейського суду з прав людини", - заявив Ярема.

За його словами, закон про люстрацію, який на сьогодні вже підписаний головою Верховної Ради і вже переданий на підпис Президентові України, не відповідає Конституції України і вимогам міжнародного законодавства. Зокрема, за словами генпрокурора, закон порушує принцип індивідуальної відповідальності.

Під дію цього закону потрапить близько 1 млн осіб, і потім, коли суди будуть відновлювати цих людей на посадах, виникнуть великі проблеми з їх працевлаштуванням. Тому, за словами Яреми, до цього закону слід підходити більш виважено.

"Ми вже направили відповідний лист в Адміністрацію Президента", - повідомив Ярема

Нагадаємо, 25 вересня 2014 р. голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон про очищення влади (закон про люстрацію) і передав його на підпис Президенту. Закон передбачає відсторонення від керівних посад близько 1 млн чиновників.

У той же день Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати закон про люстрацію, проте до сьогоднішнього дня цього не зробив.