ua en ru

Янукович вважає недоцільним проведення дострокових президентських виборів

Президент України Віктор Янукович вважає недоцільним проведення дострокових президентських виборів. Про це він заявив сьогодні в інтерв'ю українським журналістам.

"Не прийшов час зараз", - сказав він.

Питання про проведення дострокових виборів Янукович назвав надмірною політизацією і популізмом.

Водночас, на питання журналіста, чи збирається він балотуватися на другий президентський термін, Янукович відповів: "Кожному фрукту свій строк. Ще не час говорити про це".

На думку глави держави, нині є важливіші питання в життєдіяльності країни, які потребують вирішення. За його словами, це, зокрема, прийняття бюджету на 2014 р. "Був би цей бюджет можливий сьогодні, якби ми не підійшли до нього в такій оптимальній формі?", - зазначив Президент.

Відповідаючи на запитання про можливість своєї участі в передвиборній кампанії 2015 р., Президент зазначив, що прийматиме рішення на підставі оцінки своєї роботи виборцями.

"Я готовий відповідати очі в очі перед нашим суспільством з кожного питання, яке я обіцяв вирішити. Після того як у мене відбудеться такий діалог із суспільством, і я побачу, що в мене є перспектива і що мені дадуть можливість люди продовжити цю роботу, я прийму рішення", - сказав він.

"Якщо в мене, умовно кажучи, рейтинг буде такий маленький і не буде перспективи, я не заважатиму країні розвиватися та йти вперед", - зазначив глава держави.

На думку Януковича, майбутні учасники виборчої кампанії повинні думати про розвиток держави. "Я хочу, щоб політики об'єднувалися навколо цінностей, а не навколо ідеї отримати владу", - резюмував Президент.