ua en ru

Янукович обіцяє УА, як тільки Україна домовиться з ЄС "на комфортних умовах"

Президент України Віктор Янукович обіцяє асоціацію з ЄС, як тільки Україна стане конкурентоспроможною і домовиться з Євросоюзом "на комфортних умовах". Про це він заявив в інтерв'ю українським журналістам, повідомляє ТСН.

Президент України Віктор Янукович (на фото) обіцяє асоціацію з ЄС, як тільки Україна стане конкурентоспроможною і домовиться з Євросоюзом "на комфортних умовах". Про це він заявив в інтерв'ю українським журналістам, повідомляє ТСН.

Президент сподівається , що така можливість з'явиться якнайшвидше.

Янукович вважає, що підписання угоди про асоціацію має відбутися лише тоді, коли Україна вийде на належний економічний рівень, стане конкурентоспроможною. Сам гарант сподівається, що це станеться якнайшвидше.

"Щоб країна була конкурентоспроможною. Як тільки ми вийдемо на той рівень, який нам буде комфортним, і коли він буде відповідати нашим інтересам, коли ми домовимось на нормальних умовах, тоді будемо вести розмову про підписання. Коли це буде? Швидко чи не дуже швидко. Час покаже. Я хочу, щоб цей час був якомога скоріше", - підкреслив Президент.

Нагадаємо, що Янукович візьме участь у саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі 28-29 листопада.

За словами Азарова, Янукович планує обговорити з європейськими лідерами можливі тристоронні переговори щодо економічних проблем України, до яких також буде залучена Росія.

Варто також зауважити, що в Європейському союзі залишили згадку про можливе підписання угоди про асоціацію з Україною в оновленому проекті підсумкової декларації Вільнюського саміту учасників ініціативи "Східне партнерство". Остаточний текст декларації візьмуть вже безпосередньо на саміті. Очікувалося, що на цьому саміті Україна підпише угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським союзом. Схожі угоди мають парафувати Грузія і Молдова. Вірменія, з якою теж готували таку угоду, недавно оголосила, що має намір вступати в Митний союз під егідою Росії, а це виключає можливість мати вільну торгівлю з ЄС.

У той же час, Президент Росії Володимир Путін повідомив, що Росія не обговорювала з Україною можливість перегляду газового контракту.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке збиралися затвердити на вільнюському саміті "Східне партнерство" в кінці листопада. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Через це країну охопили акції протесту. У неділю, 24 листопада, у Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. осіб.