ua en ru

Введення обмежень за мовним принципом завдасть удару по українським носіям російської мови, - Медведчук

Записні патріоти намагаються на законодавчому рівні ввести обмеження щодо художньої продукції за мовним принципом. І якщо раніше вони робили вигляд, що борються з недостатньо проукраїнською державною політикою у сфері культури, то тепер відкрито наносять удар по носіїв конкретної мови - російської. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

За його словами, поки Україна поглинена трагічними подіями на Донбасі, політичні авантюристи в Києві сіють насіння ненависті, які можуть зійти, якщо конфлікт на сході країни вдасться вирішити мирним шляхом.

Він нагадав, що віце-прем'єр Олександр Сич, який представляє партію "Свобода", раніше говорив про введення ліцензування, а також квот щодо книг російського виробництва.

"Потім Держагентство з питань кіно доручив Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрації фільмів ввести додаткові перевірки російських кінострічок. Дві з них - "Піддубний" і "Біла гвардія" - вже заборонені до показу в Україні. Останній фільм, знятий за що став класикою твором Михайла Булгакова, чи не відкрито визнали українофобським", - зазначив політик.

"Зрозуміло, що радикально налаштовані політичні сили, боячись залишитися не при справах, напередодні можливих дострокових парламентських виборів намагаються нагадати про себе виборцям. Але платити, не тільки в матеріальному, але і в духовному сенсі, за ініціативи влади завжди доводиться простому народу. "Перемога" над киянином Булгаковим легко далася чиновникам, але дорого обійдеться українцям", - резюмував Медведчук.