ua en ru

Всіх порушників від Євромайдану чекає суд, якщо вони не звільнять адмінбудівлі, - ГПУ

Правоохоронні органи мають намір розслідувати всі кримінальні провадження відносно активістів Евромайдана, якщо ті не звільнять захоплені будівлі та проїжджу частину до 18 лютого.

Правоохоронні органи мають намір розслідувати всі кримінальні провадження відносно активістів Евромайдана, якщо ті не звільнять захоплені будівлі та проїжджу частину до 18 лютого. Про це на прес-конференції заявила начальник головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинів у сфері транспорту Генеральної прокуратури України Ірина Зарубинська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі кримінальні провадження, що були розпочаті відносно активістів та протестувальників, будуть розслідувані передбачені КПК строки. І вони будуть направлені до суду, де і буде прийматися рішення щодо обрання відповідного покарання", - заявила Зарубинська.

При цьому, за її словами, відповідно до прийнятого Радою закону, протестувальники ще можуть уникнути покарання, якщо звільнять всі захоплені об'єкти.