ua en ru

Кожем'якін пропонує ВР завтра повинна "пакетом" прийняти закони про прокуратуру, про вибори і по Тимошенко авторства Лабунської, - Кожем'якін

Верховна Рада завтра має "пакетом" прийняти президентський законопроект про прокуратуру, законопроект про вибори і законопроект Анжеліки Лабунської про звільнення Юлії Тимошенко. Про це на засіданні заявив голова комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні науково-експертне управління надало свої висновки на 15 сторінках... Але сьогодні немає вже часу проводити круглі столи, проводити дискусії... Я звертаюся з пропозицією поставити на голосування питання про рекомендацію завтра поставити на голосування і прийняти в першому читанні закон про прокуратуру, який нам пропонує Президент. Але ми пропонуємо прийняти пакет: закон про прокуратуру, про вибори і закон Лабунської, який не сприймається більшістю категорично, щоб всі вони були завтра прийняті за основу", - заявив він.

На думку Кожем'якіна, це б дозволило виконати вимоги ЄС для підписання угоди про асоціацію.

Відзначимо, на даний момент проходить засідання парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. На засіданні присутні 16 з 17 членів комітету.

При цьому, як повідомляє ТСН, на засідання комітету можуть прибути керівники моніторингової місії Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський.