ua en ru

ВР вирішила вшанувати пам'ять героїв Крут, Каразіна та Вернадського

Верховна Рада України (ВР) прийняла без обговорення низку постанов про відзначення пам'ятних дат. У ході ранкового пленарного засідання спікер ВР Володимир Рибак заявив, що ефективність роботи парламентаріїв дуже низька і запропонував, для оптимізації законодавчого процесу, прийняти відповідні проекти постанов без обговорення: "А то ми тільки папір переводимо", - констатував Рибак.

Депутати затвердили, в тому числі: постанову про святкування 300-річчя з дня народження Івана Григоровича-Барського, про святкування 200-річчя з дня народження Семена Гулака-Артемовського, про відзначення 100-річчя з дня народження Василя Свиди, про святкування 190-річчя з дня народження Костянтина Ушинського, про відзначення 150-річчя з дня народження Владислава Городецького, про відзначення 150-річчя з дня народження Ольги Кобилянської, про святкування 100-річчя Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського.

Варто відзначити, депутатам не вдалося проголосувати всі проекти постанов без обговорення. Голосування за проект постанови про відзначення 150 - річчя з дня народження Володимира Вернадського викликало резонанс. Нардепам не вистачило голосів для прийняття відповідної постанови та за пропозицією опозиції кожен неприйнятий проект постанови був розглянутий розгорнуто.

Так, проекти постанов про відзначення 150-річчя з дня народження Євгена Петрушевича, про святкування 240-річчя з дня народження Василя Каразіна, про святкування подвигу героїв бою під Крутами та про відзначення 150-річчя з дня народження Володимира Вернадського після обговорення були прийняті.

Проекти постанови про відзначення 150-річчя з дня народження Тимофія Бордуляка і про святкування 60-річчя з дня народження Квітки Цісик прийняті не були.