ua en ru

ВР перенесла розгляд законів зі "списку Фюле" на 21 листопада

У графіку пленарних засідань Верховної Ради України на 19-22 листопада 2013 р. розгляд двох законопроектів зі "списку Фюле" перенесли з 19 на 21 листопада.

У графіку пленарних засідань Верховної Ради України на 19-22 листопада 2013 р. розгляд двох законопроектів зі "списку Фюле" перенесли з 19 на 21 листопада. Про це повідомляє прес-служба ВР.

У графіку пленарних засідань на 19-22 листопада проекти зі списку Фюле №3541 (президентський закон "Про прокуратуру") і №3396 ("Про вибори") на 19 листопада уже не плануються. Замість вівторка їх розгляд запланували на четвер, 21 листопада.

Відповідаючи на запитання журналістів у суботу, спікер Володимир Рибак зазначив, що на наступному пленарному тижні "ми повинні розглянути три головних питання - обов'язки, які ми дали ЄС для підписання угоди про асоціацію". За його словами, законопроекти про прокуратуру та про внесення змін до виборчого законодавства включені до розгляду у другому читанні і в цілому як закони. Рибак наголосив, що до текстів цих законодавчих актів внесено "дуже багато поправок", над якими працює профільний комітет, і висловив сподівання, що до 21 листопада комітет підготує відповідні порівняльні таблиці.

Також, згідно з порядком денним, у вівторок, 19 листопада, депутати планують розглянути в першому читанні 4 законопроекти щодо лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, а саме: проект закону № 2453а, який підготував позафракційний нардеп Сергій Міщенко, документ № 3461 Анжеліки Лабунської, законопроект № 3526 депутата від фракції "Батьківщина" Володимира Купчака та законопроект № 3479, підготовлений лідером фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком та іншими лідерами опозиціями.

Разом з тим, у порядку денному відсутній опозиційний законопроект щодо лікування Тимошенко № 3599, який був підготовлений у ході робочої групи, та зареєстрований у парламенті.

Рибак не виключає можливості розгляду на наступному пленарному тижні усіх зареєстрованих у парламенті законопроектів щодо лікування за кордоном ув'язнених осіб. Відповідаючи на запитання журналістів у суботу, Рибак зазначив, що питання про порядок лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі, залишається найбільш складним. Він повідомив, що нині ні робоча група, ні профільний комітет "не розглянули це питання і не прийнято жодних рішень". Голова Верховної Ради повідомив, що у п'ятницю представники опозиції зареєстрували новий законопроект, і зазначив, що, за словами представників більшості, вони не працювали над ним.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що в Євросоюзі сподіваються, що Верховна Рада України 19 листопада 2013 р. ухвалить всі євроінтеграційні закони. Про це заявляла євродепутат Ребека Хармс.

Вона не стала заперечувати, що останні дії української влади дають привід побоюватися навмисного зриву підписання УА українською стороною.

Нагадаємо, місія Європарламенту у складі екс-президента Польщі Олександра Квасьнєвського і екс-президента ЄП Пета Кокса продовжена до саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі, який відбудеться 28-29 листопада.