ua en ru

ВР може схвалити лікування, але не амністію Тимошенко, - Рибак

Колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не буде помилувана, а, найімовірніше, отримає можливість виїхати на лікування за кордон. Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак, передає радіо "Свобода".

"Зараз у Верховній Раді є три закону. Два закони про лікування за кордоном людей, які відбувають покарання, важко хворіють і не мають можливості в цих установах вилікуватися, щоб цих людей можна було спрямувати, зокрема, за кордон. Такі закони ми будемо розглядати на наступному тижні. І тоді і щодо Тимошенко ми зможемо прийняти рішення", - сказав він на розширеному засіданні координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування.

За його словами, закони про можливості лікування Тимошенко можуть бути прийняті.

"Третій закон внесла партія "Батьківщина" про амністію Тимошенко. Я не бачу на сьогоднішній день, що Верховна Рада проголосує за таке рішення", - сказав Рибак.

Нагадаємо, до порядку денного парламенту на наступний тиждень, зокрема, внесено три законопроекти - два про лікування ув'язнених за кордоном і один про амністію Тимошенко. Авторами двох перших є позафракційні депутати Анжеліка Лабунська і Сергій Міщенко. Амністувати екс-прем'єра пропонують лідери парламентської опозиції.