ua en ru

Відновлення райрад можуть розглянути на наступній сесії Київради, - Макеєнко

Секретар Київської міської ради Галина Герега виступає за розгляд питання про відновлення роботи районних рад у Києві.

Секретар Київської міської ради Галина Герега виступає за розгляд питання про відновлення роботи районних рад у Києві. Про це вона сказала на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання на сьогоднішній день виникла. Я думаю, потрібно створювати комісію, треба радитися, але в першу чергу з киянами", - сказала вона.

При цьому Герега не назвала дату проведення наступної сесії Київради.

Голова Київміськадміністрації Володимир Макеєнко у свою чергу повідомив, що питання відновлення роботи райрад Києва можна було б розглянути на наступній сесії Київради.

Нагадаємо, раніше голова Київської міської державної адміністрації Володимир Макеєнко закликав Київську міську раду розглянути питання відновлення діяльності райрад у Києві.

"Ви заручники ситуації, але у вас є повноваження врегулювати ситуацію і створити районні в місті ради. Це повноваження міської ради. Призначити дату виборів у райради - це теж повноваження міськрад. Я закликаю, щоб сьогодні була визначена позиція. Я закликаю, щоб сьогодні на сесії було прийнято рішення про створення районних рад і призначення дати виборів до них", - заявив Макеєнко.

Перед виступом Макеєнко на сесії Київради із закликом відновити райради виступили опозиційні нардепи Юрій Одарченко (фракція "Батьківщина") та Андрій Іллєнко ("Свобода").

"Необхідно рішенням міської ради створити районні в місті ради та призначити вибори в них", - сказав Одарченко.

Нардепи наголосили, що дане питання знаходиться в компетенції Київради, а прийняття такого рішення дозволить знизити напругу в суспільстві.

Нагадаємо, Київрада ліквідувала райради восени 2010 р.