ua en ru

Війна не може перешкоджати ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС, - Тимошенко

Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко провела зустріч з Міністром закордонних справ Італії Федерікою Могеріні. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Ми дуже вдячні, що Ви приїхали в Україну у такий складний момент для нашої держави. Але, незважаючи на такі складні часи, в Україні зараз відбувається зміцнення нашої державності та свободи", - наголосила Юлія Тимошенко.

"Я дуже вдячна за можливість зустрітися з Вами. Це мій перший візит до України у якості міністра закордонних справ Італії. Символічним є те, що в день Вашого звільнення із в'язниці я приймала міністерську присягу", - сказала Федеріка Могеріні.

Сторони обговорили перспективи європейської інтеграції нашої держави, зокрема підписання та ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, і ситуацію на Сході України, включаючи питання, пов'язані з агресією Росії проти нашої держави

"Після революції ми маємо усі передумови, щоб стати невід'ємною частиною ЄС. Нещодавнє підписання Угоди про асоціацію з ЄС стало для нас історичною подією, але зараз нам потрібна її якнайшвидша ратифікація, - підкреслила Юлія Тимошенко. - Війна не може перешкоджати демократичним перетворенням нашої держави, її наближенню до ЄС та ратифікації Угоди про асоціацію. Але війну потрібно припинити якомога швидше, і у цьому ми сподіваємося на підтримку ЄС".

"Підписання Угоди є дуже важливим для нас, це пункт призначення, який ми досягли, незважаючи на всі перешкоди. Але з іншого боку, це початок на шляху реформ для України, і якнайшвидша ратифікація є ключовою для цього. В цьому процесі Ви можете розраховувати на допомогу Італії та ЄС", - сказала Міністр, наголосивши, що "Італія підтримує територіальну цілісність та суверенітет України".

У зустрічі також взяли участь заступник голови партії "Батьківщина", голова комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Григорій Немиря, голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, колишній Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк та Посол Італії в Україні Фабріціо Романо.

Війна не може перешкоджати ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС, - Тимошенко