ua en ru

Волонтери, забезпечуючи армію, виконують обов'язки влади, - Тимошенко

Івано-Франківський осередок партії "Батьківщина" відправив бійцям у зону бойових дій на схід України БТР, обладнаний додатковим захистом, КАМАЗ та вантаж із продуктами харчування. Про це повідомила лідер партії Юлія Тимошенко, яка перебуває з візитом в Івано-Франківській обл.

За її словами, броньована машина обладнана спеціальним екраном для захисту від кумулятивної зброї, що дозволить зберегти життя українським захисникам.

"Команда "Батьківщини" ні на крок не відійде від наших бійців, які захищають сьогодні Україну на фронтах на Донбасі", - наголосила вона.

Юлія Тимошенко зазначила, що саме волонтери зараз забезпечують армію найнеобхіднішим, хоча це є завданням влади. Вона висловила надію, що новий парламент та уряд більше дбатимуть про військових.

"Я думаю, що вибори нового парламенту, повне переформування уряду нададуть можливість не тільки волонтерам і народу України забезпечувати армію, а й за це візьмуться уряд і держава. Сьогодні вони цього не роблять", - наголосила лідер "Батьківщини".

Юлія Тимошенко також оглянула аграрне підприємство "Прут-Генетик", яке передало продукти харчування для українських військових.

Вона підкреслила, що в новому парламенті партія "Батьківщина" робитиме ставку на відновлення аграрного сектору, зокрема, виробництво екологічно чистої сільгосппродукції.

За словами Тимошенко, партія також не допустить скасування фіксованого податку на землю для сільгоспвиробників та пільги з ПДВ.

"Зараз уряд запланував для всіх фермерів, для всіх наших підприємців, які працюють в аграрному секторі, скасувати всі пільги по податкам і перейти на загальну систему оподаткування. Наша команда "Батьківщини" не дозволить цього зробити, тому що це зруйнує мале фермерське господарство, малі підприємства в АПК", - наголосила лідер партії.

Тимошенко запевнила, що команда "Батьківщини" зробить все, щоб аграрії могли отримувати пільгові довгострокові кредити з невеликою ставкою в 5-6% річних, що дасть можливість розвиватися сільгоспвиробникам.

"Ми займемо дуже сильну позицію у Верховній Раді, яка не дасть нищити сільгоспвиробника", - підкреслила вона.