ua en ru

Впливові конгресмени закликають владу США допомогти Україні зброєю

У США впливові конгресмени - як республіканці, так і демократи - закликають владу допомогти Україні зброєю перед обличчям "російського вторгнення". З такою пропозицією виступив один з лідерів Демократичної партії і глава комітету з міжнародних відносин сенату США Роберт Менендес.

У США впливові конгресмени - як республіканці, так і демократи - закликають владу допомогти Україні зброєю перед обличчям "російського вторгнення". Як повідомляє ВВС, з такою пропозицією виступив один з лідерів Демократичної партії і глава комітету з міжнародних відносин сенату США Роберт Менендес (на фото).

За словами Менендеса, те, що відбувається в Україні, - це більше не "виступи збройних сепаратистів", а "пряме вторгнення Росії". Як зазначив політик, Президент Росії Володимир Путін повинен зіткнутися з наслідками своєї "агресії".

Про необхідність надати Україні зброю заявив впливовий республіканець Джон Маккейн, який закликав владу США забезпечити українців "усім необхідним для боротьби". Маккейн додав, що проти Росії необхідно ввести "серйозні санкції".

Раніше Президент Барак Обама неодноразово заявляв, що США не розглядають можливість прямого втручання в український конфлікт і не збираються посилати туди зброю і військовослужбовців. Разом з тим Вашингтон підтримав лідерів країн Євросоюзу, які готові ввести нові санкції відносно Росії у зв'язку із загостренням української кризи.

31 серпня терористи вперше атакували українських силовиків на море - недалеко від Маріуполя були обстріляні українські прикордонні катери. Крім того, за останній тиждень сепаратистам вдалося вийти до Новоазовська, який розташований усього в 40 км від Маріуполя. Як заявив 31 серпня самопроголошений прем'єр-міністр ДНР Олександр Захарченко, найближчими днями штурмувати Маріуполь не планується.