ua en ru

Влада Сирії виявила хімзброю у тунелях бойовиків під Дамаском

Влада Сирії повідомила про виявлення хімічної зброї на позиціях бойовиків, передає агентство Reuters з посиланням на повідомлення держтелебачення країни.

Влада Сирії повідомила про виявлення хімічної зброї на позиціях бойовиків, передає агентство Reuters з посиланням на повідомлення держтелебачення країни.

У повідомленні йдеться, що солдати урядової армії проникли до тунелів повстанців під Дамаском, де виявили отруйні хімічні речовини. Деякі солдати при цьому постраждали від задухи.

Раніше повстанці звинувачували урядові війська Башара Асада (на фото) у застосуванні хімічної зброї.

Як повідомлялося, США планують збільшити присутність у Середземному морі у зв'язку з конфліктом у Сирії.

Своєю чергою, МЗС Франції звинуватило у використанні хімзброї режим Асада. За інформацією французького зовнішньополітичного відомства, факти, що підтверджують проведення хімічної атаки урядовими військами, є у розпорядженні французьких спецслужб.

Нагадаємо, знахідка урядових військ збіглася за часом із прибуттям до країни інспекторів ООН, мета яких - проведення перевірки на предмет застосування в Сирії зброї масового ураження.

Офіційна влада Сирії спростувала інформацію про використання у приміських районах Дамаска, контрольованих повстанцями, хімічної зброї. Представники деяких країн заявили, що застосувати хімічну зброю могли не урядові війська, а повстанці (зокрема, такої позиції дотримується МЗС РФ).

Раніше сьогодні Президент Ірану і союзник Асада Хасан Рухані закликав міжнародне співтовариство зробити все можливе, щоб захистити населення Сирії від хімічних атак.

Нагадаємо, повідомлення про те, що війська сирійського Президента Башара Асада застосували хімзброю проти повстанців, з'явилося 21 серпня. Згідно з наявною інформаціїєю, в результаті хімічної атаки загинули більше 1 тис. людей. Дипломатичні відомства низки країн, у тому числі й російське МЗС, зазначили, що за атакою могли стояти і противники Асада.

Громадянська війна в Сирії триває вже більше двох років. Опозиція вимагає відставки Асада, проте той залишати свою посаду добровільно категорично відмовляється, стверджуючи, що його противники підтримуються зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів. За даними ООН, в ході конфлікту у країні загинули понад 100 тис.осіб.