ua en ru

Влада вкрай серйозно ставиться до перспектив мерства Катеринчука і Порошенко, - експерт

Влада вкрай серйозно ставиться до перспектив перемоги на виборах мера Києва лідера Європейської партії України , нардепа Миколи Катеринчука, а також народного депутата Петра Порошенка. Про це сказав директор компанії стратегічного консалтингу Berta Communications Тарас Березовець, коментуючи інформацію, розповсюджуваному через ЗМІ про те, що Катеринчук і Порошенка володіють елітними особняками.

«Влада розуміє , що Катеринчук і Порошенка можуть скласти конкуренцію Попову. Це три чітких лідера гонки: Попов, Порошенко і Катеринчук. Тому приділяється підвищена увага двом останнім. Кому це вигідно? У першу чергу, владі. Чи можна сказати, що Перший національний канал контролюється владою? Так, безумовно. Чи має вплив владу на канал «1 +1» Коломойського? Звичайно, так. Тому для того, щоб це не виглядало зовсім вже відверто, використовували два канали. Ми не будемо говорити, що це замовлення влади. Але те, що головних редакторів могли підштовхнути до відповідних висновків, цілком можливо», - сказав Березовець.

Він підкреслив також , що сюжети , що вийшли на телеканалах, не можна назвати розслідуванням. «Журналістське розслідування, як мінімум , передбачає отримання інформації від людини, якій присвячений матеріал. А в даному випадку не була присутня точка зору ні Порошенко, ні Катеринчука або хоча б їх офіційних прес-служб. За журналістським стандартом, журналіст зобов'язаний зробити все можливе для того , щоб отримати інформацію від героя свого розслідування», - підкреслив політолог.

При цьому, він зазначив , що політики зовсім не зобов'язані реагувати на такі речі. «Всі, хто знаходяться високо , повинні бути готові до підвищеної уваги до своєї персони», - резюмував Березовець.