ua en ru

Віце-прем'єр Лівії пішов у відставку через відсутність реальних повноважень

Віце-прем'єр-міністр Лівії Авад аль-Баразіт пішов у відставку, пояснивши це рішення відсутністю у себе достатніх повноважень для виконання своїх безпосередніх обов'язків. Про це він заявив у суботу на прес-конференції в Бенгазі, повідомляє "Сіньхуа".

"Я не можу працювати в недієздатному уряді, де я позбувся всіх повноважень", - підкреслив політик.

Авад ель-Барассі є членом партії "Справедливість і творення" - другої за величиною фракції в лівійському парламенті. Він звинуватив перехідний уряд на чолі з прем'єр-міністром Алі Зейданом в тому, що він не прийняв жодної реальної міри для вирішення внутрішніх проблем країни.

Як повідомило Лівійське інформаційне агентство, Зейдан вже прийняв відставку ель-Барассі.

Читайте також: Лівійський суд засудив до розстрілу ще одного родича Муаммара Каддафі

Останнім часом ситуація з безпекою в Лівії погіршується. 26 липня в цій країні був убитий відомий адвокат і видний політичний активіст Абдельсалам аль-Мосмарі, генерал-майор лівійських ВПС Салем аль-Сару і високопоставлений поліцейський чиновник. Цей сплеск насильства привів до демонстрацій у Тріполі та інших містах країни. Крім того, 27-28 липня більше тисячі ув'язнених здійснили втечу з в'язниці в Бенгазі, а також будівлі двох судів цього міста зазнали нападу з використанням замінованих автомобілів.