ua en ru

Вілкул доручив забезпечити безпеку стратегічних об'єктів країни і безперебійну роботу лікарень

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул доручив керівникам державних і місцевих органів влади забезпечити безпеку жителів населених пунктів, безпеку стратегічних об'єктів країни, роботу лікарень та швидкої допомоги та не допустити необгрунтованого зростання цін. З таким дорученням він виступив на селекторній нараді з представниками регіональної влади, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні переломний момент по погоді. Перед керівниками державних органів влади та місцевого самоврядування стоять завдання: забезпечити безпеку громадян населених пунктів і стратегічних об'єктів, лікарні та швидка допомога повинні працювати в посиленому режимі, повинні бути створені необхідні запаси продовольства, медикаментів. Ні в якому разі не повинно бути допущено спекулятивне підвищення цін", - сказав Вілкул.

Також він зазначив, що групи реагування на надзвичайні ситуації повинні бути забезпечені будівельними матеріалами та мобільними дамбами, особливо в гірській частині України, і насосами, які відкачують воду.

Також, за словами віце-прем'єра, "повинна бути закінчена очистка зливових каналів відсотків, повинен бути проведений необхідний спуск паводкових вод". Крім того, Вілкул зазначив, що інформацію про місця підтоплення в регіонах і загрозу виникнення таких повинна обов'язково розміщуватися на сайтах місцевої влади, а "обласні державні телерадіоканали повинні надавати інформацію у всіх новинних передачах і забезпечити можливість роботи у форматі "рухомого рядка", задіяні повинні бути всі комунальні ЗМІ".

Читайте також: Рівень весняного паводку на Дніпрі очікується на 20-25% вище показників останніх років, - Вілкул