ua en ru

Велика Британія допоможе Україні повернути вкрадені екс-чиновниками кошти та активи, - посол

Велика Британія обіцяє надати Україні допомогу у вирішенні питання повернення вкрадених екс-чиновниками коштів та активів. Про це заявив посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт під час зустрічі 20 жовтня з генеральним прокурором Віталієм Яремою, передає прес-служба ГПУ.

"Ефективна протидія зловживанню службовим становищем є пріоритетною для нашого уряду", - заявив Сміт.

Дипломат також запевнив, що британські фахівці готові надавати Україні допомогу з пошуку та повернення коштів.

Як зазначили у прес-службі ГПУ, в ході зустрічі сторони обговорили питання повернення в Україну активів колишніх чиновників, а також реформу органів прокуратури.

Так, Ярема проінформував співрозмовника про поглиблення співпраці з компетентними органами іноземних держав і міжнародними організаціями для повернення викрадених колишніми високопосадовцями коштів та активів в Україну.

Характеризуючи реформу органів прокуратури, Ярема зазначив, що вказаний закон вступає в силу через півроку після опублікування. "Проте повноваження прокуратури з виконання функції нагляду за додержанням і застосуванням законів, так званої функції загального нагляду, втратять чинність вже наступного дня після опублікування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, новий закон про прокуратуру вступить у силу 14 березня 2015 р.