ua en ru

Великобританія хоче посилити правила для мігрантів з країн-членів ЄС

Великобританія хоче посилити правила для мігрантів з країн-членів ЄС
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон має намір узаконити правило, за яким мігранти зможуть претендувати на набуття будь-яких пільг у Великобританії, лише пропрацювавши в країні, щонайменше, чотири роки.

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон має намір узаконити правило, за яким мігранти зможуть претендувати на набуття будь-яких пільг у Великобританії, лише пропрацювавши в країні, щонайменше, чотири роки. Про це він заявив у п'ятницю, 28 листопада, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на The Guardian.

"Моя мета проста - зробити нашу імміграційну систему більш справедливою і зменшити виключно високий рівень міграції з країн ЄС у Великобританії", - заявив Кемерон.

Мігранти повинні будуть мати пропозицію про роботу ще до переселення у Великобританії, а втратили роботу зобов'язані покинути країну. Кемерон обіцяє також, що мігранти протягом перших чотирьох років не зможуть претендувати на отримання соціального житла або податкових пільг. Крім того, протягом цього строку вони не будуть отримувати допомогу на дітей або податкові знижки на утримання своїх дітей, що живуть в інших країнах.

При цьому Кемерон знову не виключив можливості виходу країни з Євросоюзу: "Ми заслуговуємо того, щоб нас почули, і нас повинні почути. Якщо мої плани будуть здійснені, я буду, як вже не раз говорив, вести компанію, щоб зберегти цю країну в рамках реформованого ЄС. Якщо наші побоювання не почують, і ми не зможемо перевести наші відносини з Євросоюзом на інший рівень, я нічого не можу виключити".

Як повідомляється, ці заходи можуть торкнутися більш 300 тис. громадян ЄС, які вже працюють в Британії. Згідно зі статистичними даними за червень, міграція до Великобританії в 2014 р. зросла на 40% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У країну щорічно приїжджає до 260 тис. мігрантів, що обумовлено імміграцією з низки нових країн-членів ЄС, зокрема, з Румунії.

Нагадаємо, в листопаді уряд Німеччини заявив, що виступає за збереження Великобританії в складі Європейського союзу, але не має наміру вести переговори про плани Лондона змінити міграційне законодавство.