ua en ru

ВАСУ ухвалив зняти Романюка з реєстрації кандидатом у нардепи по округу №94

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) ухвалив зняти Віктора Романюка з реєстрації кандидатом у народні депутати України по виборчому округу №94. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) зобов'язав ЦВК зняти Віктора Романюка з реєстрації кандидатом у народні депутати України по виборчому округу №94. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Таке рішення ВАСУ ухвалив ввечері 4 грудня.

Причиною такого рішення стало те, що останній річний період з п'яти необхідних Романюк не проживає в Україні, а тому не має права бути обраним народним депутатом України.

Це рішення остаточне та оскарженню не підлягає.

Як повідомив РБК-Україна адвокат Романюка Микола Павленко, ВАСУ ухвалив вказане рішення за двома позовами - і захисту Романюка, і ЦВК.

Зазначимо, Романюк є єдиним кандидатом від опозиції на виборах народних депутатів України у "проблемних" округах по ОВО №94.

Зазначимо, 1 грудня Київський апеляційний адміністративний суд зняв з виборів єдиного кандидата від опозиції у 94 окрузі Київської області Віктора Романюка.

Рішення було прийнято за позовом Володимира Шпаковича, який балотувався на виборах 2012 р. у 95 окрузі від партії "Наша Україна".

Причина, з якої зняли Романюка - це те, що він особисто не подавав документи. Він знаходиться зараз в Італії, де переховується від кримінального переслідування.

При цьому опозиція в цей же день подала апеляцію на відповідне рішення.

Крім того, вчора, 3 грудня 2013 р., ЦВК також подала апеляцію до ВАСУ, оскаржуючи скасування постанови ЦВК в частині реєстрації кандидатом у народні депутати України Віктора Романюка.

Нагадаємо, перевибори до Верховної Ради по п'яти округах заплановано на 15 грудня.