ua en ru

ВАСУ відхилив позов громадянина України про визнання дій Ради 16 січня протиправними

Вищий адміністративний суду України (ВАСУ) відмовив у відкритті провадження щодо визнання протиправним голосування 16 січня 2014 р. у парламенті.

Вищий адміністративний суду України (ВАСУ) вчора, 23 січня 2014 р., відмовив у відкритті провадження громадянина України щодо визнання протиправним голосування 16 січня 2014 р. у парламенті. Про це повідомляє прес-служба суду.

"Суд зауважив, що позивачу необхідно більш чітко та зрозуміло викласти вищезазначені вимоги, належним чином обґрунтувавши їх. Таким чином, суд, зокрема, ухвалив: відмовити позивачу у відкритті провадження в адміністративній справі за його позовом до Верховної Ради України про визнання протиправними дій та бездіяльності, зобов'язання вчинити певні дії", - йдеться в повідомленні.

ВАСУ постановив залишити дану позовну заяву до Верховної Ради України без руху.

При цьому суд постановив надати позивачу строк до 5 лютого 2014 р. для усунення зазначених в ухвалі недоліків.

Починаючи з 19 січня 2014 р. на вулиці Грушевського у Києві біля стадіону "Динамо" йде силове протистояння між радикально налаштованими активістами і правоохоронцями. Імпульсом для конфлікту стало прийняття Радою 16 січня законів, що посилюють відповідальність громадян за порушення при участі в мітингах.