ua en ru

До України наступного тижня прибуде делегація Пентагону, - Пайетт

В Україну наступного тижня прибуде делегація Міністерства оборони США.

В Україну наступного тижня прибуде делегація Міністерства оборони США. Про це заявив надзвичайний та повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайетт (на фото) в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна".

"Ми й раніше надавали і продовжуємо надавати допомогу в модернізації сфери оборони і безпеки України. За останні три місяці ми подвоїли розмір бюджету американської військової допомоги Україні", - розповів Пайетт.

Він зазначив, що особливий акцент зроблений на підвищення боєздатності українських прикордонників та їх можливості захищати кордони своєї країни. Посол упевнений, що ця допомога буде продовжувати розширюватися.

"Наступного тижня сюди повинна прибути делегація Пентагону, яка зустрінеться з представниками уряду України, щоб обговорити, як найкращим чином використовувати американську підтримку в оборонній сфері України в наступні місяці та роки", - повідомив Пайетт.

Раніше американський дипломат запевнив, що Республіканська і Демократична партії США мають єдину позицію щодо ситуації в Україні.

Як відомо, Президент США Барак Обама проведе зустріч з новообраним Президентом України Петром Порошенко 4 червня 2014 р. у Варшаві.