ua en ru

В Україні вступив в силу закон про скорочення кількості дозвільних документів

В Україні вступив в силу закон № 1193-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру".

В Україні вступив в силу закон № 1193-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру". Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

Даний закон скасовує необхідність погодження з державними органами здійснення господарської діяльності, на яку раніше потрібно було отримувати дозволи.

Зокрема закон забороняє вимагати від суб'єктів господарювання отримання документів дозвільного характеру, не внесених до Переліку документів дозвільного характеру, затвердженого законом України від 19 травня 2011 р. № 3392, за винятком випадків, визначених у сферах державного експортного контролю, державного регулювання ринків фінансових послуг, охорони державної таємниці, захисту економічної конкуренції, використання ядерної енергії. Також ліквідовується сертифікація зерносховищ і зерна.

Крім того, встановлена вимога, за якою дозвільний орган, що оформляє документ дозвільного характеру, здійснює всі необхідні дії щодо одержання погоджень, висновків та інших документів, необхідних для видачі документа дозвільного характеру, без залучення суб'єкта господарювання.

До виключної компетенції адміністративного суду віднесено прийняття рішень щодо анулювання документа дозвільного характеру.

"В цілому, закон суттєво зменшує адміністративний тиск на суб'єктів господарювання, упорядковує кількість дозвільних документів та створює сприятливі умови для надходження інвестицій у країну", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, народні депутати підтримали у другому читанні і в цілому цей закон 9 квітня 2014 р. з За відповідне рішення проголосували 270 депутатів