ua en ru

В Україні сьогодні вводиться прогресивна шкала оподаткування доходів фізосіб

В Україні сьогодні, 1 липня 2014 р., вводиться прогресивна шкала оподаткування на доходи фізичних осіб.

В Україні сьогодні, 1 липня 2014 р., вводиться прогресивна шкала оподаткування на доходи фізичних осіб. Про це йдеться в законі № 1166-VII "Про запобігання фінансової катастрофи та створенні передумов для економічного зростання в Україні".

Згідно з законом, вводиться три ставки оподаткування: базова ставка в 15% - якщо дохід до 500 тис. грн, 20% - якщо дохід до 1 млн. грн. та 25% - якщо дохід перевищує 1 млн грн.

"Якщо база оподаткування звітного податкового року не перевищує 204 прожиткових мінімуми - 15%; якщо база оподаткування звітного податкового року перевищує 204 прожиткових мінімуми, але не перевищує 396 прожиткових мінімумів, до суми такого перевищення - 20%; якщо база оподаткування звітного податкового року перевищує 396 прожиткових мінімумів, до суми такого перевищення - 25%", - йдеться у законі.

Дані ставки діють для всіх пасивних доходів, включаючи, зокрема, дивіденди, відсотки, роялті, інвестиційного прибутку. Проте даний податок не стосується доходів від зарплати.

Нагадаємо, Рада прийняла зазначений закон 27 березня разом з поправками до держбюджету-2014. Прийняття цього закону було умовою для виділення Міжнародним валютним фондом Україні кредитних коштів