ua en ru

В Україні опубліковано закон про зменшення витрат для споживачів нотаріальних послуг

В Україні 7 червня 2014 р. офіційно опубліковано закон № 1253-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій документів і виписок з них та справжності підпису на документах".

В Україні 7 червня 2014 р. офіційно опубліковано закон № 1253-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій документів і виписок з них та справжності підпису на документах". Закон опубліковано в газеті "Голос України".

Цей закон вступає в силу через 60 днів з дня його опублікування.

Законом скорочено перелік нотаріальних дій, мінімізовано витрати споживачів нотаріальних послуг та доступ до таких послуг усіх верств населення, скасовано у ряді випадків вимоги щодо обов'язкового нотаріального посвідчення правочинів та фактів, що мають юридичне значення, та нотаріального засвідчення документів для надання їм юридичної вірогідності.

Зміни внесено до Кодексу законів про працю, законів "Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей", "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" та деяких інших законів.

Нагадаємо, народні депутати ухвалили цей закон 13 травня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 230 нардепів. Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав цей закон 3 червня.