ua en ru

В Україні лише націоналісти підтримують в українцях бажання йти на фронт, - експерт

Президента РФ Володимира Путіна лякає готовність українського народу до протистояння агресії. Таку думку висловив експерт Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

"Путін вже особисто підключається до проведення інформаційно-психологічних операцій для зриву мобілізації. Про це, власне, свідчить, його заява із закликом до українців ховатися від мобілізації на території РФ"", - пояснює свою думку експерт.

Проте, на думку деяких експертів, мобілізація, що триває в Україні, може поставити на порядок денний наступне питання: наскільки до подій на сході залучені представники вітчизняних політичних сил.

Експерти виділяють із всього політикуму лише дві сили, які своїм власним прикладом підтримують в українцях бажання йти на фронт - це "Свобода" та "Правий сектор".

Так, як повідомляло ВО Свобода", в червні минулого року зі членів своєї організації об'єднання сформувало батальйон "Січ", що підпорядковується МВС. Наразі він базується у Слов'янську, ще одна його частина знаходиться у Кураховому.

Нагадаємо, раніше "Свобода" провела з'їзд, на якому заявила про перехід "на військові рейки".

"Якщо будь-хто ухилиться від мобілізації без відповідних на те причин, він буде виключений з лав партії", - сказав лідер цієї політсили Олег Тягнибок. Він також повідомив, що націоналісти сформують "Легіон Свободи", до якого увійдуть "свободівці", що добровільно воюють на різних ділянках фронту. Таких близько п'ятиста.

Нещодавно до лав Збройних сил України також були мобілізовані колишні народні депутати від "Свободи": екс-віце-спікер Руслан Кошулинський, Олексій Кайда та Маркіян Лопачак.