ua en ru

В "Ударі" допускають блокування роботи Ради до її розпуску

У фракції "Удар" допускають, що ударівці блокуватимуть роботу Верховної Ради з метою створення підстав для розпуску парламенту.

У фракції "Удар" допускають, що ударівці блокуватимуть роботу Верховної Ради з метою створення підстав для розпуску парламенту. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат від "Удару" Павло Розенко (на фото).

"Якщо цей проект (постанова про саморозпуск Ради, - ред.) не буде прийнятий або буде затягуватися його розгляд, ми будемо змушені формувати для Президента підстави для розпуску Верховної Ради України. Які саме, коли це буде, - важко сказати, але є три підстави: блокування роботи парламенту, розпад коаліції, відставка уряду. Я не виключаю жодної із цих підстав, що вони будуть застосовані, але ми це будемо робити", - заявив Розенко.

При цьому він зазначив, що передусім "Удар" наполягатиме на ухваленні постанови про саморозпуск Ради.

Що ж до можливого розпаду парламентської коаліції 24 липня, Розенко висловив сумнів, що звідти вийдуть "Батьківщина" та "Свобода".

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко наполягає, щоб Рада оголосила про саморозпуск, і дострокові вибори парламенту були призначені на осінь 2014