ua en ru

У США з підозрюваного у розсилці листів з рицином Обамі і сенатору Уікер зняті звинувачення

Основний підозрюваний у розсиланні листів з рицином на ім'я президента США і одного з сенаторів звільнений з під варти, всі пред'явлені йому звинувачення зняті, повідомляє Associated Press.

У рішенні, яке було винесено федеральним судом у м. Оксфорд, зазначено, що обвинувачення не має чітких доказів проти Пола Кевіна Кертіса і він підлягає звільненню. Одночасно з цим в рамках розслідування владою організований обшук в будинку іншого жителя штату Міссісіпі, проте ніяких подробиць пресі не надано.

Постанова суду звільнити Кертіса засноване на тому, що результати перевірки, яка була проведена співробітниками Федерального бюро розслідування (ФБР), не підтверджують наявність в його будинку слідів рицину чи обладнання для його виробництва.

"Я поважаю президента Обаму. Я люблю свою країну і ніколи б не зробив нічого, що б загрожувало йому чи іншим представникам влади", - повідомив Кертіс після виходу на свободу.

Минулого тижня на ім'я президента США і сенатора Роджера Уікер були відправлені листи, у конвертах яких знаходилося отруйна речовина рицин. Листи були перехоплені на пунктах контролю кореспонденції і не дійшли до адресатів.

Читайте також: У США висунуто звинувачення у справі про листи з рицином