ua en ru

В РНБО назвали російською пропагандою інформацію про участь "Правого сектора" в зіткненні в Слов'янську

У Раді національної безпеки та оборони України (РНБО) назвали російською пропагандою інформацію про участь "Правого сектора" в зіткненні у Слов'янську.

У Раді національної безпеки та оборони України (РНБО) назвали російською пропагандою інформацію про участь "Правого сектора" в зіткненні у Слов'янську. Про це у своєму Factebook заявила заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар (на фото).

"Повідомлення російських журналістів про перестрілку між нібито "Правим сектором" і "самооборонцями" у Слов'янську обґрунтовано якимись "візитівками Яроша" і "невідомою зброєю". Кількість загиблих, яка зростає з кожною годиною, якісь "подробиці", доказів яких ніхто не бачив, - це ідеальний зразок російської пропаганди, який сьогодні тиражують чимало не тільки російських, але й закордонних ЗМІ", - написала Сюмар.

За її словами, мета такої пропаганди - показати, що ситуація в Україні виходить з-під контролю, та обґрунтувати вторгнення РФ.

Зазначимо, що реакція російської сторони не змусила себе довго чекати. В МЗС РФ висловили обурення у зв'язку з подіями у Слов'янську, поклавши відповідальність за збройний напад на "Правий сектор".

Своєю чергою, у "Правом секторі" заявили, що не мають жодного відношення до подій у Слов'янську.

Нагадаємо, за попередніми даними МВС України, у Слов'янську 20 квітня близько 3:00 на блокпосту між двома групами громадян виникла збройна сутичка, в результаті чого одна людина загинула і троє отримали вогнепальні поранення.

Раніше з посиланням на російські ЗМІ з'явилася інформація про те, що у Слов'янську цієї ночі невідомі напали на блокпост проросійських протестувальників на півночі міста. За даними телеканалу "Росія 24", в результаті нападу загинуло троє проросійських демонстрантів і двоє нападників, ще одна людина отримала поранення і була госпіталізована.