ua en ru

У Росії проходять регіональні вибори

У Росії в неділю, 14 вересня, проводяться регіональні вибори.

У Росії в неділю, 14 вересня, проводяться регіональні вибори. У Єдиний день голосування понад 75 млн громадян обирають голів 30 регіонів і депутатів законодавчих органів влади у сотнях міст та сіл. Голосування проходить і в обох головних політичних центрах РФ - Москві і Санкт-Петербурзі: у Москві обирають депутатів Міської думи, а в Петербурзі - губернатора. В цілому, вирішуються доля понад 40 тисяч мандатів, передає DW.

Агентство dpa зазначає, що для правлячої партії "Єдина Росія" голосування є важливим тестом на те, як росіяни ставляться до політики, що проводиться Президентом країни Володимиром Путіним. Опозиція і спостерігачі звинувачують виборчу комісію недопущення до виборів багатьох опозиційно налаштованих кандидатів.

Після анексії Росією Криму в березні цього року голосування по російському законодавству проводиться також у Сімферополі і Криму як "у двох нових суб'єктах РФ". Україна як і раніше вважає Крим частиною своєї території і називає вибори в цьому регіоні незаконними.

Нагадаємо, 9 вересня у Генпрокуратурі України заявили, що за організацію та проведення незаконних виборів у Криму будуть розпочаті кримінальні провадження.