ua en ru

У Раді сьогодні відбудеться засідання робочої групи щодо зміни виборчого законодавства

У Верховній Раді в п'ятницю о 12:00 відбудеться засідання робочої групи щодо зміни виборчого законодавства.

У Верховній Раді в п'ятницю о 12:00 відбудеться засідання робочої групи щодо зміни виборчого законодавства. Про це повідомив народний депутат з фракції "Батьківщина" Леонід Ємець на своєму Facebook.

"Сьогодні о 12:00 відбудеться засідання робочої групи щодо зміни виборчого законодавства. Головує віце-спікер Руслан Кошулинський. Кожна фракція і група делегує по експерту. Я буду представляти, відповідно, "Батьківщину". Тут наша позиція чітка і послідовна: Відкриті списки, скорочення виборчих термінів", - написав Ємець.

Нагадаємо, 31 липня Президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Олександр Турчинов, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і голови фракцій Ради домовилися скоротити виборчу кампанію на дострокових виборах парламенту з 60 до 45 днів.
Крім того, сторони домовилися щодо підготовки узгодженого проекту змін до виборчого закону, а також про проведення консультацій щодо запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими виборчими списками, відновлення виборчих блоків як суб'єктів виборчого процесу.

Очікується, що дострокові парламентські вибори відбудуться цієї осені.