ua en ru

В Раді сьогодні над Конституцією ніхто не працює, - Рибак

В партіях "Удар" та "Батьківщина" є розбіжності позицій щодо внесення змін до Конституції України, тому у Верховній Раді сьогодні над Конституцією ніхто не працює .

В партіях "Удар" та "Батьківщина" є розбіжності позицій щодо внесення змін до Конституції України, тому у Верховній Раді сьогодні над Конституцією ніхто не працює . Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак в інтерв'ю в телеканалу "Рада" у понеділок, повідомила прес-служба ВР.

"Є розбіжності між позицією фракцій "Удар" та "Батьківщина", фракція "Свобода" каже, що підтримує "Батьківщину", але узгоджених дій немає, пропозицій немає. Сьогодні новий тиждень, і ніхто над Конституцією не працює", - заявив Рибак.

Він нагадав, що підписав розпорядження про створення робочої групи уповноважених представників депутатських фракцій з напрацювання узгодженого законопроекту про внесення змін до Конституції України. Робоча група провела своє засідання минулої п'ятниці. Зараз керівник робочої групи "не може її зібрати, оскільки немає чого розглядати".

Рибак також заявив, що не можна ставити розгляд соціально важливих законопроектів у залежність від внесення змін до Конституції. За його словами, у парламенті зареєстровано 2100 законів від різних суб'єктів законодавчої ініціативи, 700 законопроектів розглянуті комітетами, у тому числі такі, що потребують першочергового розгляду.

"Але Верховну Раду сьогодні перетворюють на якійсь мітинг, куди можна прийти помітингувати, а потім піти займатися своїми проблемами", - сказав Рибак.