ua en ru

В Раді немає 226 голосів для введення надзвичайного стану, - Литвин

У Верховній Раді України немає 226 голосів для введення надзвичайного стану в країні.

У Верховній Раді України немає 226 голосів для введення надзвичайного стану в країні. Про це заявив сьогодні позафракційний народний депутат Володимир Литвин на засідання групи позафракційних депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я абсолютно не бачу у ВР 226 голосів, щоб проголосувати, підтримати це рішення", - сказав Литвин.

На питання журналістів, чи існує пропрезидентська більшість, Литвин відповів: "Мені важко сказати, я думаю, що найбільш критичний настрій серед депутатів, які вважають себе ошуканими в частині прийнятих рішень , про які вони не знали, і тепер розглядають їх як такі, що можуть бути скеровані проти них у відповідний момент. Найбільш проблематичне - це заочний суд і спрощення процедури притягнення до кримінальної відповідальності", - заявив Литвин.

Разом з тим він вислови переконання у тому, що у парламенті знайдеться 226 голосів для скасування законів: "Якщо у Раду прийдуть представники опозиції, якщо прийдуть представники комуністів і Партії регіонів, і буде діалог, і буде дискусія... Я переконаний, що голоси знайдуться".

Литвин також додав, що на засідання Ради варто внести до порядку денного питання виборів в Києві, а також відставки уряду. За його словами, протягом чергової сесії питання відставки уряду можна ставити один раз, але немає заборони ставити таке питання на позачерговій сесій. Тому рекомендує зібрати 155 підписів і відправити уряд у відставку.