ua en ru

Рада призначила Яценюка на посаду прем'єра

Рада призначила Яценюка на посаду прем'єра
У Верховній Раді України розпочалося представлення Арсенія Яценюка на посаду прем'єр-міністра України.

Народні депутати України підтримали Арсенія Яценюка на посаду прем'єр-міністра України. "За" проголосували 341 нардеп.

Виступаючи з парламентської трибуни перед голосуванням, Яценюк зазначив, що "творити історію непросто".

"На наші з вами плечі лягла найтяжча ноша - ноша історичної відповідальності зберегти державу і відвоювати нашу незалежність. Країна у війні, люди в біді, і від нас залежить, чи зупинимо ми агресію", - зазначив Яценюк.

Він наголосив, що не можна ніколи "перемогти український народ і українську націю".

Звертаючись до Президента України Петра Порошенка Яценюк сказав: "Шановний пане Президенте, вам моя рука для проведення всього, про що Ви сказали з трибуни. Це наша спільна відповідальність".

Нагадаємо, сьогодні розпочала перше засідання Верховна Рада України восьмого скликання. Також нардепи Ради восьмого скликання склали присягу.

Як заявив голова підготовчої групи з підготовки першого засідання Ради Володимир Гройсман, коаліція 27 листопада внесе у Верховну Раду кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду прем'єр-міністра.

В Україні 26 жовтня 2014 р. відбулися позачергові вибори до Верховної Ради України за пропорційно-мажоритарною виборчою системою.

За результатами обробки 100% протоколів по загальнодержавному багатомандатному виборчому округу партія "Народний фронт" Арсенія Яценюка набрала 22,14%, партія "Блок Петра Порошенко" набирає 21,81%, партія "Самопоміч" Андрія Садового - 10,97%, партія "Опозиційний блок" - 9,43%, Радикальна партія Олега Ляшка 7,44%, партія "Батьківщина" Юлії Тимошенко - 5,68%.

Загальна кількість зареєстрованих народних депутатів України, обраних в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі - 223 депутати, загальна кількість зареєстрованих народних депутатів України, обраних в одномандатному виборчому окрузі - 196 нардепів.

Станом на 26 листопада Центральна виборча комісія зареєструвала 419 з 423 народних депутатів, обраних на позачергових виборах парламенту.

Рада призначила Яценюка на посаду прем'єра

(Джерело фото: Twitter @HromadskeTV)