ua en ru

До Підмосков'я прибули понад 1,5 тис. біженців з України, - місцева влада

До Підмосков'я прибули понад 1,5 тис. біженців з України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду Московської області.

До Підмосков'я прибули понад 1,5 тис. біженців з України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду Московської області.

Згідно з повідомленням, більше 1,4 тис громадян України прибули до Підмосков'я самостійно і зараз проживають у родичів. Ще 136 осіб (з них 91 дитина) прибули до Підмосков'я в супроводі волонтерів та представників громадських організацій.

Крім того, до управління Федеральної міграційної служби РФ по Московській області звернулися 2 264 жителя України за консультацією з питань отримання статусу біженця та надання тимчасового притулку.

"Станом на 16 червня, в Московській області 106 громадян України подали клопотання про визнання біженцями, 307 осіб подали заяви про надання тимчасового притулку на території Російської Федерації. У червні в УМФС по Московській області створена спеціальна робоча група для організації прийому громадян України. Тільки за останні два дні співробітники УФМС проконсультували понад 400 осіб", - йдеться в повідомленні.

Громадяни, які прибули у супроводі представників громадських організацій та волонтерів, розміщені в Раменському, Пушкінському і Серпуховских районах і в міському окрузі Домодєдово.